Utdanning av aktivitetsledere

Klubben har ønske og behov for flere turledere! Personer som vil, kan og vet hvordan man tar andre med seg på trygge kajakkturer og opplevelser.

Derfor gir vi interesserte nødvendig opplæring, slik at de blir det som i padleforbundets kurssystem heter aktivitetsledere. Tilbudet gis til medlemmer i klubben.

En aktivitetsleder har nødvendig kunnskap til å:
– planlegge for og gjennomføre trygge turer i rolig (og skjermet) farvann
– holde intro- og grunnkurs i padling
– formidle padleglede og -opplevelser til (nye) padlere

Mer detaljert er opplegget dette:
Du får sponset (=gratis!) deltakelse på teknikk- og aktivitetslederkurs. Hvert kurs varer ei helg eller tilsvarende.
For å bli aktivitetsleder må du gjennomføre grunnkurs, teknikkurs og til sist selve aktivitetslederkurset. I 2022 har vi teknikkurs i mai og aktivitetslederkurs i august. For det er nødvendig for deltakeren å gjennomføre noen turer for egen trening sin del mellom kursene. Treningen kan gjøres alene, eller sammen med andre. Klubben vil tilby noen slike treningsturer med hovedfokus på tekniske ferdigheter.

Du har allerede gjennomført grunnkurset. På teknikkurset vil du få innføring og trening i flere padle- og redningsteknikker, og du vil bruke sommeren til å øve på disse i litt krevende forhold. Hva «litt krevende forhold» betyr tar lang tid å beskrive i denne omgang. Men kort fortalt skal du kunne padle trygt i «3 stjerners forhold og farvann». Se denne linken for informasjon om stjernesystemet.
Til slutt vil du gjennomføre aktivitetslederkurset. Her forventes det at du er blitt en noenlunde teknisk god padler, for kurset vil/bør fokusere på de lederegenskaper og pedagogiske egenskaper en aktivitetsleder skal ha. Noe av kurset vil foregå i rolige forhold, mens resten gjøres helst i 3 stjerner eller lignende. Består du kurset blir du godkjent aktivitetsleder.

Som aktivitetsleder i klubben vil du få ansvar for å gjennomføre klubbturer på en god måte, og holde grunnkurs for nye padlere. Du vil også få litt betalt for å ha grunnkurs!

Kursholder og ansvarlig blir Morten Eilertsen, som er utdannet veileder fra padleforbundet. Han er den eneste i klubben som har denne utdanningen.

Se ellers informasjon om kurssystemet – Våttkort – til padleforbundet. I dette prosjektet refereres det kun til «havpadling»

Legg igjen en kommentar