Kajakkurs og kajakkleie

Sist oppdatert 7. juli 2020:

Leie kajakk?
Alle som er registrerte som medlemmer og har betalt årets kontigent kan leie klubbkajakk til kr 50 pr døgn.
Kajakkene står på tilhenger i Tore Hjortsvei 3, det er bare å hente kajakk. Disse er tilgjengelige døgnet rundt, om ikke klubben har en tur eller kurs.

Enhver som vil bruke klubbkajakk må sette seg inn i og forholde seg til regelverket vi har.

Være med på kurs?
Det er etterhvert blitt klart at det er mulig å ha kajakkurs i disse koronatider, men det er gitt mange råd om tilpasning for å opprettholde behov for smittevern.

Kort fortalt er disse rådene:
– avstand 1m mellom deltakere, unngå nærkontakt
– minst mulig bruk av fellesutstyr
– større mulighet for egenredning – være nært land
– gode hygienerutiner

Se padling.no for nærmere informasjon

Ønsker du «våttkortet»?

Være med på artige og lærerike kurs i havpadling?
Lære om å padle havkajakk trygt?

Da har vi det du ser etter!

Kursdatoer 2020

 • 23. – 24. mai: Grunnkurs hav https://www.facebook.com/events/2579747305600390/
 • 30. – 31. mai Grunnkurs hav https://m.facebook.com/events/2514566822206534
 • 27.-28. juni Teknikkurs hav
  https://m.facebook.com/events/723367915077280


For det første er kurs en morsom opplevelse!
Det blir ofte mye smil og latter, samtidig som du vil oppleve både mestring, gode utfordringer og kanskje litt flytting av personlige grenser. Vi legger spesiell vekt på at det skal være hyggelig og artig på kurs, vel vitende om at dette er positivt for en læreprosess.
Dernest, og enda viktigere, lærer du nødvendige ferdigheter for tryggere padling. Vår kyst er både vakker og utfordrende på en gang. Derfor er det nødvendig med litt kunnskap for å oppleve tryggere padling. Du vil lære grunnleggende teknikker og om å planlegge og ta hensyn rådende hav- og værforhold.

Et bestått kurs gir deg et kompetansebevis – «våttkortet». Med bestått grunnkurs hav vil du som regel få lov å leie kajakker på mange utleiesteder, og grunnkurs hav er obligatorisk dersom du ønsker å låne klubbens kajakker til egne turer. Mange turarrangører krever også denne kompetansen for deltakere på turer.

Påmelding:
Send epost til leder (at) vlkk.no eller oppgitt kursholder.
For alle kurs og datoer gjelder forbehold om tilstrekkelig antall påmeldte til kursene og forbehold om været.  Vi ønsker vanligvis minst 4 deltakere på et kurs av hensyn til muligheter for deltakere å samarbeide og lære av hverandre.

Mange ulike kurs!

Våttkortet – se informasjon her – er et omfattende kurs- og kompetansesystem for padling. Selve våttkortet er egentlig ikke et kompetansebevis, men derimot et plastkort som det festes små klistremerker på. Klistremerkene  viser hvilke kurs du har gjennomført og bestått. Det finnes mange grener og nivåer, der havpadling er en gren. Grunnkurset er andre nivået av tilsammen 5 nivåer for havpadling. Deretter kan du ta teknikkurs for hav. Dessuten finnes for eksempel ulike elvepadlingskurs, kanokurs etc. Hvert kurs har sitt klistremerke.

Om kurs i havpadling i regi av VLKK
Kursene avholdes hovedsaklig i perioden (mai) juni – september, i utvalgte områder rundt Vestvågøy / Lofoten. Vi kan i samarbeid med lag/foreninger arrangere kurs også andre steder. Det kan da påregnes litt økte kostnader ved transport/opphold.
Instruktørene i klubben har lang padleerfaring, god utdanning fra padleforbundet og har gjennomført mange gode kajakkurs med fornøyde deltakere. Vi evaluerer grundig vær- og havforhold og gjør det som er nødvendig for at kurset gjennomføres innen trygge rammer for deltakerne. Ulike lokasjoner passer i ulike forhold, men været bestemmer til syvende og sist.

Vi tilbyr følgende kurs – klikk på lenken for mere informasjon:

Introkurs hav

Grunnkurs hav

Teknikkurs hav

Effektiv og økonomisk padleteknikk (forover)

Videre kurs og sponsing for deg som er ekstra interessert
Klubben er også interessert i at flere kurser seg opp til å kunne fungere som instruktører, aktivitets- og turledere. Teknikkurset er første trinnet, som gir deg anledning til senere å delta på aktivitetslederkurs. Som aktivitetsleder er du kompetent til å lede turer i rolige farvann, du kan følge opp en gruppe deltakere og du kan endel om planlegging for trygge turer og opplever. Du kan dessuten holde intro- og grunnkurs for nye padlere. Ønsker du dette og stiller opp for klubben på noen kurs og turer vil klubben sponse hele kursavgiften. Spesielt ønsker vi flere jenter og kvinner velkommen til dette!

Kurspriser og varighet
Mange kursholdere har priser på rundt 2500 – 2600 kr for grunnkurs og teknikkurs. Som du ser under har vi meget gunstige tilbud til våre medlemmer, men kursene har tilsvarende gode standard og krav som andre, fordi vi følger padleforbundets kurskrav og har dyktige kajakkinstruktører.
Forbehold ellers om passelige værforhold og nok antall deltakere, men det er også begrenset antall plasser 🙂

 • Introkurs, 3 timer, kr 500
 • Grunnkurs, 16 timer/ei helg, kr 1500 for medlemmer. Ikkemedlem kr 2000.
 • Teknikkurs, 16 timer/ei helg, kr 1200 om du har vært medlem i minst (ca) 1/2 år. Kr 1800 dersom du melder deg inn i klubben ved påmelding. Kr 2000 for ikkemedlem.
 • Oppfriskningskurs. Som medlem i klubben kan du dessuten være med på grunnkurs eller teknikkurs som oppfriskningskurs. Om du har tatt kurset hos oss tidligere, vil oppfriskningskurs koste kun kr 800. Ellers er prisen kr 1200.
 • Effektiv padleteknikk-kurs 3-4 timer, kr 500.

Inkludert i kursprisen er:
Kajakk, åre, vest og annet tilbehør til kajakken. Du kan selvfølgelig bruke egen kajakk/åre/utstyr om du har, men prisen er den samme.

Tørrdrakt til kurs kan leies for kr 500 for ei helg / kr 300 for en dag. Du kan bruke andre antrekk som våtdrakt eller turklær, men det kreves at du er i vannet endel ganger i løpet av kurset, og uten tørrdrakt vil mange synes det er kaldt og ubehagelig.

Kursavgift og evnt medlemsskap forhåndsbetales til vår konto 1503 46 60155, merket med navn og hva innbetalingen gjelder. Ønsker du grunnkurset til medlemsprisen, melder du deg inn via www.minidrett.no (helst) eller send en epost til leder (at) vlkk.no

Du må selv ha passende antrekk til kurset:
Du må ta hensyn til at vanntemperatur i Lofoten på våren er rundt 6 grader, og sakte økende til rundt 11-12 grader i aug/sep, og på kajakkurs forventes det at du er ofte i vann under treningen.  Opphold i kaldt vann er ukomfortabelt for de fleste, og det er sjanse for å bli utsatt for hypotermi. Derfor blir bekledning viktig.

Det beste antrekket er tørrdrakt. Med slik kan du oppholde deg i vannet forholdsvis lenge uten å bli kald, og du kan trene massevis på ulike teknikker uten å være nervøs for å tippe rundt og bli våt og kald. En tørrdrakt er en svært god investering dersom du antar at du kommer til å padle en del. Priser i butikk fra kr 4000 og oppover til over 14000. Det også mulig å finne brukte tørrdrakter til lavere priser. Tørrdrakter har ulike kvaliteter og utstyrsnivå.
Kajakk er lett å låne / leie, mens tørrdrakt ofte er vanskeligere å finne.

Det nest beste er våtdrakt. Med slik kan du være ofte i vannet og likevel holde deg ganske varm, selv om drakta blir (som navnet sier) våt. Våtdrakt kan dog føles litt tung og stiv å padle i. Priser fra kr 400 (f.eks. Europris) og opp til ca 3000.

Et tredje alternativ er vanlige turklær. Utfordringen er at om (og når) du tipper, blir du gjerne helt våt og er avhengig av å skifte til tørt. Og tørre skift brukes fort på kurs 🙂 Klærne må dessuten tåle å bli våte. Noen skallplagg kan bli flekkete av sjøvann.

Instruktører i klubben:
Alle våre instruktører er utdannet etter Norges padleforbunds kurssystem – våttkortet. Disse har lang og god både padleerfaring og etterhvert også god kurserfaring. Flere er dessuten profesjonelle pedagoger. Det er tre nivåer av instruktørutdanningen – aktivitetsleder, turleder og veileder. Veileder er det øverste og mest krevende nivået. Instruktørutdanninger gis i ulike padledisipliner som havkajakk, elvekajakk, kano, polo og konkurransepadling/flattvann.

 • Morten Eilertsen er veileder i havkajakk og aktivitetsleder i flattvann
 • Johan Alexandersen er turleder i havkajakk
 • Geir Steinar Vestnes er aktivitetsleder i havkajakk
 • Pernille Buschmann Eriksen er aktivitetsleder i havkajakk