Aktiviteter

Hva gjør vi?

Vi har 3 aktivitetsmål:

  • Turpadling. Vi prøver gjennom året å arrangere ulike turer, av ulik vanskelighetsgrad, lengde, innhold/tema og tidspunkter gjennom året. 
  • Kajakkurs. Vi tilbyr flere gode kurs for havpadling gjennom sommersesongen. Grunnkurs for deg som vil starte med padling, teknikkurs for deg som har erfaring og endel padlekunnskaper, og aktivitetslederkurs for deg som vil lære å ta andre med på turer og kurs. Dessuten kan vi for aktuelle personer sørge for plass på turlederkurs og veilederkurs.
  • Utlån (utleie) av kajakker til medlemmer og deres venner. Vi har en samling av kajakker som våre medlemmer kan leie for en rimelig penge og dra på egne turer. Medlemmer har også mulighet for å ta med venner på og leie kajakk til dem.
    På turer i regi av klubben, er all bruk av kajakker gratis for medlemmer.

Se menyene over for mer informasjon om punktene. Her er et sammendrag:

VLKK driver primært med havpadling. De fleste turene som klubben arrangerer er i farvannene rundt Vestvågøya, og en gang i blant finner vi på å dra et annet sted.
Alle med interesse for kajakk og padling på hav er hjertelige velkomne til å være med!
Hoveddelen av turene passer godt for nybegynnere og de som har gjennomført grunnkurset; turen er ikke lang og går i rolige forhold. Turmål bestemmes av de som møter opp.
Innimellom forsøker vi også få til en tur som passer for viderekomne. Normalt sett vil det bety 3* forhold som betyr at vi prøver å nå litt «uttaskjærs», det kan være bølger 0,5-1m og det kan være litt vind. Deltakere på disse turene bør være noenlunde komfortable med slike forhold. Egenredning må du ha øvd mye på før slike turer.

Vinterstid er det langt færre som er ute med kajakk, det skyldes jo både temperatur og lysforhold, men også vær. Vinterpadling er nesten en egen gren av havpadling som stiller ekstra krav til de som padler, med det å ta ekstra hensyn til vær og temperatur.

Vi arrangerer noen økter i bassenget vinterstid, og bassenget er et ypperlig tilbud for å vedlikeholde noen viktige ferdigheter som for eksempel balanse, støttetak og egen- og kameratredning. Noen bruker bassengtiden til å øve på ruller.

Klubben tilbyr gode kurs i havpadling. Klubbens instruktører har lang padleerfaring og godkjenninger fra Norges Padleforbund.
Disse kursene er: introkurs, grunnkurs, teknikkurs og aktivitetslederkurs.
Introkurset gir deg en liten forsmak på hva padling kan gå ut på, mens grunnkurset gir deg kompetanse til å kunne ferdes trygt på vann og hav i rolige forhold. Du vil kunne ta vare på deg selv men også kunne assistere andre som du er på tur sammen med. Teknikkurset fokuserer på å forbedre dine tekniske ferdigheter i kajakk og du oppdager nye sider og muligheter. Ikke minst øves det mer på redning og håndtering og bruk av kajakk i litt mer krevende forhold enn de rolige.