Aktiviteter

Hva gjør vi?

VLKK driver primært med havpadling. De fleste turene som klubben arrangerer er i farvannene rundt Vestvågøya, og en gang i blant finner vi på å dra et annet sted.
Alle med interesse for kajakk og padling på hav er hjertelige velkomne til å være med!
Oftest har vi onsdagspadlinger med start på Steine ved Stamsund, og en gang i blant vil starten være et annet sted. Målet er å introdusere flere steder for våre medlemmer.

Hoveddelen av turene passer godt for nybegynnere og de som har gjennomført grunnkurset; turen er ikke lang og går i rolige forhold. Turmål bestemmes av de som møter opp.
Innimellom forsøker vi også få til en tur som passer for viderekomne. Normalt sett vil det bety 3* forhold som betyr at vi prøver å nå litt «uttaskjærs», det kan være bølger 0,5-1m og det kan være litt vind. Deltakere på disse turene bør være noenlunde komfortable med slike forhold. Egenredning må du ha øvd mye på før slike turer.

Vinterstid er det langt færre som er ute med kajakk, det skyldes jo både temperatur og lysforhold, men også vær. Vinterpadling er nesten en egen gren av havpadling som stiller ekstra krav til de som padler, med det å ta ekstra hensyn til vær og temperatur.

Vi arrangerer noen økter i bassenget vinterstid, og bassenget er et ypperlig tilbud for å vedlikeholde noen viktige ferdigheter som for eksempel balanse, støttetak og egen- og kameratredning. Noen bruker bassengtiden til å øve på ruller.

Siden 2016 er VLKK med i organisasjonen Vinterpadletreffet, som står bak det som kanskje er Nord-Norges største kajakkarrangement, Vinterpadletreffet – www.vinterpadletreffet.no
Hit kommer det padlere fra mer eller mindre hele landet (!) får å være med på ei langhelg med ulike turer og workshops innen havpadling i nettopp vintertiden. Deltakere får erfaring i vinterpadling, og rike muligheter til å øke sine padleferdigheter. VPT setter opp aktiviteter med dyktige og erfarne turledere og workshopinstruktører.

Og sist men ikke minst tilbyr klubben gode kurs i havpadling. Klubbens instruktører har lang padleerfaring og godkjenninger fra Norges Padleforbund.
Disse kursene er: introkurs, grunnkurs og teknikkurs.
Introkurset gir deg en liten forsmak på hva padling kan gå ut på, mens grunnkurset gir deg kompetanse til å kunne ferdes trygt på vann og hav i rolige forhold. Du vil kunne ta vare på deg selv men også kunne assistere andre som du er på tur sammen med. Teknikkurset fokuserer på å forbedre dine tekniske ferdigheter i kajakk og du oppdager nye sider og muligheter. Ikke minst øves det mer på redning og håndtering og bruk av kajakk i litt mer krevende forhold enn de rolige.