Grunnkurset – det berømte «våttkort»-kurset

Grunnkursene er populære, så her må du bare sette av tid i kalenederen din – det første er allerede fulltegnet!

Datoene for 2o18 er:

  • 26. og 27. mai
  • 9. og 10. juni
  • 18. og 19. august

Dette er kurset som gir deg en god og trygg start på havpadling. Under kyndig veiledning og sammen med andre glade og interesserte mennesker får du i løpet av ei helg god opplæring i det du trenger for å kunne ferdes trygt med kajakk i rolige forhold og farvann.

Mange som prøver kajakk er nervøse for det å velte og komme seg opp igjen, derfor er et viktig fokus for grunnkurset at du får lært og øvd på dette. Det blir derfor litt «bading» – vi kaller det «bading» når vi øver på velting, redning og andre ting som gjør at vi må ut i vannet. Av denne grunnen anbefaler vi sterkt at du enten får lånt deg en tørrdrakt hos en kjenning/venn, eller du kan leie en drakt fra oss.

Andre ting som inngår i kurset er litt om fornuftig og ergonomisk padling forover, litt om manøvrering og litt om ferdsel i naturen – det vil si på havet, og hva du trenger å tenke på før du starter en padletur.

Grunnkurset 26. og 27. mai – informasjon her
Grunnkurset 9. og 10. juni – informasjon her
Grunnkurset 18. og 19. august – informasjon her

Litt mer om Våttkortet:
Det er egentlig feil å kalle dette kurset for våttkortkurset, fordi Våttkortet er navnet på et omfattende kurssystem som inneholder over 30 ulike kurs. Padling omhandler nemlig 5 ulike disipliner eller grener av padling, og havpadling er den ene – og største – av disse.
Grunnkurs hav er starten på rekke av 5 kurs i havpadling. Det neste er teknikkurset, som passer for alle som har lyst å lære enda litt mer om padling og ønsker å padle tryggere når det er litt bølger og vind og mer åpne havområder. Ser du for deg å kunne fungere som turleder eller instruktør finnes aktivitetslederkurs, turlederkurs og veilederkurs. De to siste er krevende kurs og du må ha gode både padleferdigheter og personlige egenskaper for å fungere og ha oversikt i grupper.

Legg igjen en kommentar